Handen Ten Hag jeuken, maar bondscoachschap Oranje 'kan niet'

6 juli 2021, 18:12

Erik ten Hag wordt in elk geval níet de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Hoewel de oefenmeester van Ajax zeer enthousiast is over Oranje en de beschikbare spelers, ziet hij het simpelweg niet als optie om deze zomer in te stappen als opvolger van Frank de Boer. "Ik heb bij Ajax bijgetekend, dus dat kan niet", stelt de coach van de Amsterdammers.

Dat zei hij desgevraagd tegenover ESPN over de vacature in Zeist, waar Ten Hag weleens voorzichtig aan werd gelinkt. Er ligt volgens hem een mooie vacature. "Er staat een heel goede selectie, het is heel aantrekkelijk. Ook omdat ik met 75% van de spelers een verleden heb", was de coach zeer positief over de mogelijkheden bij het Nederlands elftal. Toch wordt Ten Hag niet de opvolger van Frank de Boer.

"Het is heel aantrekkelijk, maar het kan niet. Ik heb hier voor een jaar bijgetekend, dus het zit er niet in. Nee, echt niet", benadrukte de trainer, die voor de camera stond voor de oefenwedstrijd van Ajax tegen Quick '20. Uit alles bleek overigens wel dat de handen jeuken om aan de slag te gaan met het Nederlands elftal, want hij zag ook in heel veel dingen veel mogelijkheden. 

Lees ook: Forse kritiek op actie van Van Gaal: 'Een lage streek'

"Het zijn hele goede spelers. Zeker als ze een team vormen, dan kun je daar heel vele mee bereiken", zei Ten Hag. "Die jongens kunnen als team ongelofelijk goed presteren. Dan kunnen ze zich meten met de besten." Maar niet met de huidige manager van Ajax langs de lijn, al zou hij dat in de toekomst wel willen. "Wie zou dat niet willen? Het is een heel eervolle baan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen