Ajax blameert zich met remise tegen amateurs van Quick '20

6 juli 2021, 20:02   Bijgewerkt: 7 juli 2021, 00:04

Ajax heeft een dramatisch resultaat geboekt in de tweede oefenwedstrijd van het seizoen. Na de 6-0 zege op Koninklijke HFC kwam het in Oldenzaal niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Quick '20, een club die uitkomt in de Derde Divisie zondag.

Wat een resultaat in de voorbereiding zegt? Niet veel, is vrijwel jaarlijks het standaard antwoord van trainers. Of er nu met dubbele cijfers wordt gewonnen of een pijnlijk resultaat wordt neergezet: de resultaten in de voorbereiding zeggen vaak weinig over het verdere verloop van het seizoen. Toch zal Erik ten Hag zich flink achter de oren krabben na de beschamende remise in Oldenzaal.

Mohammed Kudus bracht de Amsterdammers voor rust nog op voorsprong, door raak te schieten nadat een corner recht voor zijn voeten belandde. Doorstoten naar een ruime overwinning bleef echter uit. Tien minuten voor tijd was Issy Wevers met een schot vanaf zestien meter de gevierde man. Nieuwe doelman Remko Pasveer had geen antwoord op de inzet van de middenvelder.

Ajax speelde met veel jonge namen tegen Quick. Toch waren er genoeg gelouterde namen van de partij. Zo stonden voor rust onder meer Dusan Tadic, David Neres en Kudus op het veld, terwijl na rust Sébastien Haller, Perr Schuurs en Zakaria Labyad hun opwachting maakten. De Amsterdammers konden nog niet beschikken over internationals Davy Klaassen, Maarten Stekelenburg en Ryan Gravenberch, die afgelopen maand met het Nederlands elftal deelnamen aan het Europees kampioenschap.