Ten Hag hoopt op 'nieuwe Mazraoui, Dest en Rensch'

6 juli 2021, 20:32

Erik ten Hag hoopt dat zich deze week tijdens het trainingskamp een verrassing aandient bij Ajax. De succescoach nam diverse grote talenten mee naar Oldenzaal, waar de Amsterdammers dinsdagavond oefenen tegen de amateurs van Quick '20. De Tukker nam bewust veel jeugdspelers mee op het trainingskamp.

Ten Hag is benieuwd naar de inbreng van de jeugdige aanwas. "Dit is een ideale fase om veel jonge jongens aan het werk te zien", vertelt de oefenmeester. "We kunnen ze hier bekijken en goed beoordelen. Ook leren ze de wetten van een eerste elftal ervaren. Ja, natuurlijk hopen we dat er een verrassing uitkomt", vertelt Ten Hag aan ESPN.

Lees ook: Ajax blameert zich met remise tegen amateurs van Quick '20

Hij herinnert zich eerdere voorbereidingen. "In mijn eerste jaar brak Noussair Mazraoui door, in jaar twee was het Sergiño Dest en afgelopen seizoen Devyne Rensch. Dus ja, ik ben hoopvol. We hebben veel goede spelers bij ons. Het hoeft echt niet altijd de parel te zijn die uitblinkt. Soms komt er een speler bovendrijven die heel nuttig blijkt in het elftal."

Ten Hag begint aan zijn derde volledige seizoen als trainer van Ajax. Een overstap naar het Nederlands elftal behoort niet tot de mogelijkheden. "Het kan niet", zei hij in hetzelfde interview.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen