Argentinië naar finale Copa América na heldenrol Martínez

7 juli 2021, 07:49

De nationale ploeg van Argentinië heeft afgelopen nacht de finale van de Copa América bereikt. De Argentijnen wonnen in Brasilia na strafschoppen van Colombia. In die serie was de hoofdrol weggelegd voor doelman Emiliano Martínez, die liefst drie Colombiaanse penalty's keerde.

Met aanvoerder Lionel Messi en Ajacied Nicolás Tagliafico in de basis schoot Argentinië uit de startblokken. Al na zeven minuten spelen was het raak voor de ploeg van bondscoach Lionel Scaloni. Op aangeven van Messi kon Lautaro Martínez de bal binnen schuiven. In de tweede helft knokte Colombia zich echter terug en kwam het via Luis Díaz op gelijke hoogte: 1-1.

Daar bleef het na negentig minuten bij in de hoofdstad van Brazilië en dus waren direct strafschoppen nodig. Juan Cuadrado schoot nog raak namens Colombia, maar Emiliano Martínez redde vervolgens op inzetten van Davinson Sánchez, Yerry Mina en Edwin Cardona. Omdat namens de Argentijnen alleen Rodrigo De Paul faalde, plaatste de ploeg van Scaloni zich voor de finale.

Daarin staat zondagnacht de kraker tegen Brazilië op het programma. De Brazilianen wonnen hun halve finale eerder met 1-0 van Peru. Voor Messi volgt dus opnieuw een kans op zijn eerste toernooizege met zijn land. De 34-jarige superster won de Copa América nog nooit, maar eindigde wel drie keer als tweede. Er wordt in de nacht van zaterdag op zondag om 02:00u afgetrapt.