Valse start voor Letsch en Vitesse: "Er ligt een berg huiswerk"

7 juli 2021, 08:48

Vitesse is met drie nederlagen op rij niet bepaald sterk begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg van trainer Thomas Letsch verloor achtereenvolgens van AEK Athene (1-3), Lokomotiva Zagreb (1-3) en FC Nordsjælland (0-5). Letsch weet dan ook als geen ander dat er werk aan de winkel is voor zijn team.

"Drie nederlagen is niet ideaal", liet Letsch na de zeperd tegen Nordsjælland weten in gesprek met De Gelderlander. "Maar dit is de oefencampagne en dan ligt de nadruk ook op andere zaken. Dat we alle spelers zien, ook op verschillende posities. Dat iedereen inhoud kweekt. Conditie en kracht. We experimenteren volop. Maar we hadden dit uiteraard anders voorgesteld."

Letsch vindt dat Vitesse niet eens slecht heeft gespeeld tegen AEK, Lokomotiva en Nordsjælland. "We schieten vooral onszelf in de voet. We maken individuele fouten. Dat was tegen AEK, Zagreb én Nordsjaelland het geval. We krijgen doodgewoon te veel goals tegen. We wilden compact staan, maar we hebben elf goals tegen. Er ligt een berg huiswerk."

Vitesse moet over een maand al aan de bak in de derde voorronde van de Conference League. De komende weken wachten daarom nog pittige oefenwedstrijden tegen OFI Kreta, Schalke 04, Go Ahead Eagles en VfL Bochum. De Arnhemmers openen het nieuwe seizoen van de Eredivisie op zondag 15 augustus. Dan staat er een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen