Messi dankt 'fenomeen' Martínez na bereiken finale Copa América

7 juli 2021, 09:34   Bijgewerkt: 7 juli 2021, 09:39

Lionel Messi is ontzettend blij dat hij komend weekend met de nationale ploeg van Argentinië de finale van de Copa América gaat spelen. De Argentijnen wonnen vannacht dankzij doelman Emiliano Martínez na strafschoppen van Colombia. Messi was na afloop dan ook lyrisch over de goalie van Aston Villa.

Martínez keerde in Brasilia strafschoppen van Davinson Sánchez, Yerry Mina en Edwin Cardona. Aan de kant van Argentinië faalde alleen Rodrigo De Paul vanaf elf meter. "Het was moeilijk, maar wij hebben Emi en hij is een fenomeen. We vertrouwden op hem. De finaleplaats hebben we verdiend. We hebben laten zien dat we een sterke groep hebben", opperde Messi na de wedstrijd.

Messi krijgt voor de vijfde keer in zijn loopbaan de kans om een prijs te pakken met de nationale ploeg. De superster van FC Barcelona hoopt af te rekenen met een negatieve reeks van vier verloren finales. In 2014 ging het voor Messi mis in de finale van het WK en vervolgens ging de Copa América in 2015 en 2016 aan zijn neus voorbij. Dat was in 2007 ook al het geval.

Ook matchwinner Martínez stond na de wedstrijd de pers te woord. Hij is trots op iedereen die betrokken is bij het team. "Wat is er beter dan spelen tegen Brazilië op hun veld? We zijn met een droom naar dit toernooi gekomen en wilden vanaf het eerste moment voor de finale gaan. Dit hebben we samen gedaan. Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik verder moet zeggen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen