Familia-Castillo strijkt na deceptie met ADO neer in Championship

7 juli 2021 – Juan Familia-Castillo vervolgt zijn loopbaan bij Birmingham City. De linkervleugelverdediger wordt door zijn werkgever verhuurd aan de club uit de Championship. De afgelopen seizoenen was de 21-jarige Amsterdammer actief in Nederland, maar dat werd bepaald geen succes voor de voormalig jeugdinternational.

Familia-Castillo strijkt na deceptie met ADO neer in Championship

In het St. Andrew's Stadium hoopt Familia-Castillo weer eens veel aan spelen toe te gaan komen. Dat ging hem bij Chelsea zeker niet lukken. De Nederlander staat sinds de zomer van 2016 onder contract in Londen, maar speelde nog geen minuut in de hoofdmacht. Familia-Castillo heeft op Stamford Bridge nog een contract tot medio 2023.

Chelsea stuurde de verdediger de afgelopen jaren terug naar Nederland. Daar speelde hij achtereenvolgens op huurbasis bij Ajax, AZ en ADO Den Haag. In Amsterdam en Alkmaar kwam hij nauwelijks aan spelen toe. Bij ADO maakte hij uiteindelijk zeventien keer zijn opwachting, al kon hij samen met zijn ploeggenoten degradatie uit de Eredivisie niet voorkomen.

Nu volgt dus een nieuwe uitdaging in Birmingham. "Ik ben erg blij dat ik bij deze club mag spelen", aldus Familia-Castillo op de clubwebsite. "De sfeer is erg goed en ik ga hard werken om klaar te zijn voor de start van het seizoen. De Championship is een sterke competitie en ik heb zin om mezelf te ontwikkelen en belangrijk te zijn voor mijn team."

Eredivisie

gerelateerd