Go Ahead Eagles verwelkomt voormalig Roma-doelman op stage

7 juli 2021, 11:26

Tomas Svedkauskas traint vanaf donderdag mee bij Go Ahead Eagles. De 27-jarige doelman krijgt in Deventer de kans om zich te laten zien aan trainer Kees van Wonderen. Svedkauskas is een opvallende naam, aangezien hij een verleden heeft bij AS Roma en international van Litouwen is.

Op de clubwebsite van Go Ahead is te lezen dat Svedkauskas vanaf donderdag zijn gezicht laat zien op het trainingsveld in Terwolde. Het is niet bekend tot wanneer hij mee gaat trainen met de promovendus. Ook Dabney dos Santos, Elmin Heric, Giovarny Sluiters en Osvaldo Forestero zijn nog op stage bij Go Ahead. Piet Velthuizen en Moritz-Broni Kwarteng zijn alweer vertrokken.

Svedkauskas speelde in zijn geboorteland onder meer bij S?duva Marijampol?. De goalie maakte op jonge leeftijd de stap naar AS Roma, waar hij niet wist door te breken. Op Italiaanse bodem was hij ook actief bij Fiorentina, Paganese, Pescara, Ascoli, Lupa Roma en Catanzaro. Daarnaast speelde hij voor Olhanense (Portugal), UT Arad (Roemenië) en FK Riteriai (Litouwen).

De afgelopen twee seizoenen stond Svedkauskas onder contract bij het Belgische Lommel SK. De doelman heeft veertien interlands achter zijn naam staan en was vorige maand nog actief tegen Estland, Letland en Spanje. Go Ahead is na het vertrek van Jay Gorter naar Ajax nog altijd op zoek naar een nieuwe keeper voor de rentree in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen