Streuer stelt ultimatum voor Ajax-middenvelder Ekkelenkamp

7 juli 2021, 11:56

FC Twente heeft een ultimatum gesteld voor de mogelijke komst van Jurgen Ekkelenkamp. De Tukkers willen de aanvallende middenvelder van Ajax al heel lang binnenhalen, maar als het deze week niet rondkomt, dan zoekt technisch directeur Jan Streuer verder. Bovendien zoekt hij een opvolger voor de geblesseerde Jody Lukoki.

"We willen deze week wel weten waar we aan toe zijn, anders moeten we doorschakelen. We hebben meer spelers op onze lijst staan", vertelt Streuer tegenover TC/Tubantia over de mogelijke komst van Ajacied Ekkelenkamp. "We willen niet wachten tot het eind van de voorbereiding. Maar met Ugalde hebben we voor die plek in elk geval al een optie in huis." In Amsterdam heeft de middenvelder beduidend minder perspectief dan bij FC Twente, dat ook Kik Pierie huurt van de Amsterdammers.

Afgelopen seizoen werd ook Danilo tijdelijk overgenomen van Ajax en met Lukoki staat er een oud-Ajacied onder contract bij FC Twente. Maar de vleugelspeler raakte meteen na zijn komst heel zwaar geblesseerd en zal maanden niet beschikbaar zijn vanwege een kniekwetsuur. "We hebben Lukoki niet voor niets aangetrokken. Nu hij wegvalt moet er voor de zijkant voorin een nieuwe speler komen", bevestigt de technisch eindverantwoordelijke dat er een vervanger moest komen.

Lees ook: Heracles komt boze fans tegemoet: Pröpper-shirts gratis herdrukt

Van een te vroege start met Lukoki wil Streuer niets weten. "Je ziet vaak dat een speler die een tijdje voor zichzelf heeft getraind, een achterstand heeft. Dat was in zijn geval slechts een kwestie van tijd. Deze blessure staat daar ook helemaal los van. Bij Cerny en Pleguezuelo was het ook pure pech. Cerny schiet op doel en raakt bij de landing geblesseerd, Pleguezuelo valt uit na een onschuldig duel. Lukoki dacht dat er iemand op zijn voet ging staan en zei dat hij last had van de enkel. Dit is gewoon ongelukkig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen