Ten Hag noemt concreet doel: overwinteren in Champions League

7 juli 2021, 17:21

Erik ten Hag legt de lat bij Ajax komend seizoen weer een stukje hoger. Niet alleen op nationaal niveau, maar ook in Europa wil de 51-jarige oefenmeester presteren. Het doel is om ook na de winterstop actief te zijn in de Champions League.

"Ik ben nu drie en een half jaar bij Ajax. Tot nu toe een mooie periode, maar we willen daar blijven. We hebben veel titels gewonnen en dat willen we komend jaar weer, dat zal niet anders in. Ook in Europa zijn we gegroeid. We doen weer meer, terwijl we daarvoor moeite hadden om überhaupt de voorrondes door te komen", begint Ten Hag bij Ajax TV.

Waar Ajax de laatste twee seizoenen strandde in de groepsfase van de Champions League, is voor het komende seizoen de knock-outfase het doel. "De ambitie zal heel erg nadrukkelijk zijn om in de Champions League te overwinteren. Daarvoor ben je altijd enigszins afhankelijk van de groep weer je in terecht komt. Daar heb je geen invloed op. Maar de ambitie is er overduidelijk."

Ten Hag gaat ervan uit dat de huidige spelersgroep grotendeels bij elkaar blijft. "Laat ik vooropstellen dat de transferwindow onvoorspelbaar is. Je weet nooit wat er kan gebeuren, maar ik verwacht niet heel veel grote wijzigingen. De balans is goed tussen jong en oud. We hebben echt een leidersgroep en daaromheen Zuid-Amerikanen die qua mentaliteit wat toevoegen aan de groep. En dan hebben we heel veel grote jonge talenten die klaar zijn om die stap te maken."

Dusan Tadic werd afgelopen weekend in verband gebracht met een overgang naar AC Milan, maar dinsdag werd duidelijk dat de Ajax-aanvoerder nergens heen gaat. "Dat is onbespreekbaar. Hij is een ontzettend belangrijke speler voor ons. Op het veld met zijn goals en assists en leiderschap, maar ook zeker buiten het veld. Daar is hij het voorbeeld. Het is een speler die is voor ons zo belangrijk, absoluut een keyspeler", besluit Ten Hag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen