Barcelona verkoopt weer linksback: 'Dest gezien als vervanger'

7 juli 2021, 19:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een dag nadat bekend werd dat linksback Júnior Firpo voor vijftien miljoen euro verkast naar Leeds United, heeft FC Barcelona wederom een linksback van de hand gedaan. Het vangt drie en een half miljoen euro voor Sergio Akieme, die afgelopen seizoen werd verhuurd aan UD Almería. De club op het tweede Spaanse niveau heeft de koopoptie in het contract gelicht, waardoor Barça weer wat miljoenen kan bijschrijven.

Akieme werd in 2019 voor ongeveer drie ton opgehaald bij Rayo Vallecano. Voor Barcelona B speelde hij 24 wedstrijden en vervolgens werd hij uitgeleend aan Almería, waar hij veel indruk maakte. Nu heeft hij de overstap definitief gemaakt en Barcelona heeft een doorverkooppercentage van tien procent bedongen. Zo dunt de selectie van de Catalanen langzaam maar zeker wat uit en is het de vraag wie de stand-in van Alba gaat worden.

Mundo Deportivo meldt dat Ronald Koeman in Sergino Dest de nieuwe stand-in voor Alba ziet. Barcelona heeft met Dest, Sergi Roberto en de nieuw aangetrokken Emerson drie rechtsbacks in de selectie. Dest speelde in het verleden bij Ajax ook al eens als linksback, waar hij het naar behoren deed. Daardoor lijkt hij de eerste man achter Alba te worden komend seizoen.

Lees ook: Verkoop Júnior Firpo levert Barça welkome miljoenen op

Vanuit de jeugd zit er ook wel iets aan te komen, want de 17-jarige Alejandro Balde wordt gezien als groot talent. Het is echter de vraag of hij al klaar is voor het grote werk. Verder zingt de naam van José Gaya al enige tijd rond. De back speelt momenteel bij Valencia en wordt veelvuldig in verband gebracht met Barcelona. Er hangt echter wel een flink prijskaartje om de nek van de verdediger die naar verluidt in de tientallen miljoenen gaat lopen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen