Heerenveen wint strijd om toptalent van 8,5 miljoen euro

7 juli 2021 – SC Heerenveen heeft de strijd om Filip Stevanovic gewonnen. De Friezen nemen de achttienjarige vleugelspeler uit Servië op huurbasis voor twee seizoenen over van Manchester City, zo weet Voetbal International te melden.

Heerenveen wint strijd om toptalent van 8,5 miljoen euro

Stevanovic werd al enige tijd in verband gebracht met een tijdelijke overgang naar Heerenveen. Het toptalent stond ook in de belangstelling van Genoa, dat misgrijpt. De Friezen hebben een akkoord bereikt met Manchester City en moeten de speler nu alleen nog medisch keuren.

Met Stevanovic haalt Heerenveen een speler in huis van wie veel wordt verwacht. Manchester City nam de jonge aanvaller begin dit jaar voor 8,5 miljoen euro van Partizan Belgrado en liet hem vervolgens op huurbasis nog een half jaar bij de Servische topclub spelen. Ondanks zijn jonge leeftijd speelde Stevanovic 72 wedstrijden voor Partizan, waarin hij goed was voor dertien doelpunten.

Stevanovic wordt de derde zomeraanwinst van Heerenveen. Eerder legde de club al Milan van Ewijk (ADO Den Haag) en Xavier Mous (PEC Zwolle) vast. Daar staat het vertrek van smaakmaker Joey Veerman mogelijk wel tegenover. Hij staat in de nadrukkelijke belangstelling van Hellas Verona, dat zelfs al een bod heeft uitgebracht.

Eredivisie

gerelateerd