Italianen die finale bezoeken slechts 12 uur welkom in Engeland

7 juli 2021, 23:04

Er zijn komende zondag toch fans uit Italië welkom bij de EK-finale op Wembley. De Italiaanse voetbalbond (FIGC) meldt dat er met de Brites autoriteiten is afgesproken dat maximaal duizend supporters naar Londen mogen. Wel zullen zij zich aan strenge coronamaatregelen moeten houden.

De supporters die welkom zijn op Wembley mogen slechts twaalf uur in Engeland blijven. Voor deze fans wordt een zogeheten veiligheidsbubbel gecreëerd. Met chartervluchten worden zij naar Londen gebracht en teruggevlogen. In de Engelse hoofdstad staat er speciaal vervoer klaar om de supporters van de luchthaven naar het stadion (en vice versa) te brengen.

Het is door de strenge Britse coronamaatregelen bijna onmogelijk voor voetbalsupporters die buiten Engeland wonen de wedstrijden op Wembley te bezoeken. Afgelopen dinsdag waren tijdens de halve finale tussen Italië en Spanje veel Italiaanse en Spaanse bezoekers in het Londense onderkomen te bewonderen, maar zij wonen in Groot-Brittannië.

De EK-finale wordt komende zondag om 21.00 uur gespeeld. Italië neemt het dan op tegen de winnaar tussen Engeland en Denemarken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen