Gewilde Madueke: "Dat is niet respectvol naar de club en de fans"

8 juli 2021, 09:17

Noni Madueke staat volop in de picture bij PSV. De negentienjarige aanvaller is tijdens de voorbereiding de man in vorm en hebben Europese topclubs de Engelsman in het vizier. Recent werden zijn vader en manager nog gespot bij Borussia Dortmund. De Duitsers zouden Madueke als opvolger van Jadon Sancho zien.

"Ik kan jullie er echt niks over vertellen", zegt Madueke tegen Voetbal International. "Ik ben voetballer van PSV en ik geniet momenteel van het voetballen. Dat is eigenlijk alles. Ik wil niks over hen zeggen als ik voor PSV speel. Dat is niet respectvol naar de club en de fans van wie ik houd. Ik wil wedstrijden spelen, dat is voor mij op dit moment het belangrijkst in mijn ontwikkeling. Als ik speel dan is het goed, daar ligt dus vooral mijn focus op. Maar natuurlijk neemt de coach de beslissingen."

Lees ook: Madueke en Fofana pakken spotlights bij monsterzege PSV

Vorig seizoen was Madueke nog geen onbetwiste basisspeler onder Roger Schmidt. Over de verrichtingen van Madueke tijdens de voorbereiding is de Duitse oefenmeester tevreden. "Noni doet het heel goed, hij is gemotiveerd. Natuurlijk zien we zijn individuele kwaliteiten, maar ook dat hij onderdeel is van de tactische teamdiscipline. Dat is iets wat we willen verbeteren. We willen hem daarin nog betrouwbaarder maken, nog completer."

Schmidt vervolgt: "Hij is natuurlijk nog heel jong. Gezien onze doelen hebben we betrouwbare spelers nodig. Noni maakt daarin een goede ontwikkeling door. Hij is staat daar erg voor open en is sowieso een heel aardige jongen. Noni wil leren en verbeteren. Hij laat momenteel een heel goede houding zien en hij presteert. We zijn nu heel tevreden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen