Advocaat vertelt over hoe hij botste met selectie Feyenoord

8 juli 2021, 10:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dick Advocaat heeft uit de doeken gedaan over hoe hij vorig seizoen botste met de spelersgroep van Feyenoord. De oud-trainer van de Rotterdammers koos voor een behoudende speelstijl, terwijl de spelers meer vooruit wilden. Advocaat vond dat daarvoor de kwaliteiten niet aanwezig waren.

Bij zijn aanstelling gooide Advocaat het roer om. "Je begint met het neerzetten van een organisatie, van daaruit ga je naar voren of naar achteren, afhankelijk van of je beter bent. Dat roep ik al twintig jaar", vertelt Advocaat aan Voetbal International tijdens de EK Live-talkshow. "Kijk naar Italië op dit EK. Voetbal is zo simpel als wat. Maar goed: als je tussen oktober 2019 en december 2020 ongeslagen blijft, dan doe je het goed. Qua resultaten was het goed."

Lees ook: Advocaat boos op Feyenoord: "Ik vond dat zó laag"

De wrijving ontstond na de laatste Ajax - Feyenoord. "Die verloren we met 1-0, maar we gingen in de tweede helft wat meer naar voren, wat meer risico nemen. Dat deden de spelers uitstekend. Toen is in de groep volgens mij de ommezwaai gekomen: We kunnen het ook op die manier. Maar wij hadden het gevoel dat het elftal daar niet goed genoeg voor was."

Dat Steven Berghuis na de 3-0 nederlaag bij sc Heerenveen stelde dat Feyenoord terug moest naar de tekentafel, viel niet goed bij Advocaats assistent Cor Pot. "Dat vond ik een zeer grote belediging", aldus Pot in dezelfde talkshow. "Zegt Berghuis dat ook tegen Frank de Boer? Dat kun je niet zeggen, zeker niet in het openbaar. Hij moest inderdaad terug naar de tekentafel. Voor zichzelf, zodat hij kon zien wat hij wel en niet deed."

Spijts van zijn keuzes heeft Advocaat niet. "Alleen al tegen AZ en Ajax verloren we twaalf punten. Tel die erbij op en kijk eens waar je dan staat. Waren we niet goed genoeg om tegen die clubs punten te pakken? Nee, er werd te ver naar voren gespeeld, dat kon vanaf de bank bijna niet bijgestuurd worden. Ze hadden écht het gevoel dat ze op een andere manier konden voetballen, aanvallender. Ik vond dus van niet. Dat is realistisch, in mijn ogen. En zo moet voetbal gespeeld worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen