Geen fans op Spelen; Leeuwinnen wel twee duels mét publiek

8 juli 2021, 16:27   Bijgewerkt: 8 juli 2021, 18:38

De Olympische Spelen in Tokyo zullen zonder publiek worden afgewerkt. Dat werd donderdag, twee weken voor de start van het evenement, bekend gemaakt door de organisatie. Het is slecht nieuws voor onder meer de Oranje Leeuwinnen, al kregen zij ook goed nieuws te horen.

Twee duels van de Leeuwinnen worden namelijk buiten Tokyo gespeeld: de wedstrijden tegen Zambia (21 juni) en Brazilië (24 juni) worden afgewerkt in Miyagi. Omdat dit buiten de regio 'Groot-Tokyo' ligt, zijn hier wel fans welkom. Het gaat dan om een bezetting van vijftig procent van het stadion, met een maximum van 10.000 bezoekers, al zullen regionale autoriteiten uiteindelijk beslissen over het precieze aantal toeschouwers. De laatste groepswedstrijd van Oranje tegen China, wordt wél in de regio Groot-Tokyo (in Yokohama) gespeeld. Daar blijven de tribunes dus wel leeg. 

Het besluit om in Tokyo zelf geen publiek toe te laten, was geen grote verrassing. Al enige tijd leefde in Japan de vraag of het verstandig zou zijn om in de huidige coronasituatie supporters toe te laten. Een alternatief was om alleen inwoners van Japan zelf bij de wedstrijden aanwezig te laten zijn, maar ook dat gaat in de hoofdstad niet door. In een reactie noemde Seiko Hashimoto, voorzitter van de organisatie van de Olympische Spelen, het 'spijtig' dat het evenement op deze manier moet worden georganiseerd. Daarbij bood zij haar excuses aan aan mensen die al kaarten hadden gekocht. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen