Mourinho laat Kluivert buiten selectie: einde verhaal bij Roma?

8 juli 2021, 20:55

Op de dag van zijn presentatie heeft José Mourinho direct voor opvallend nieuws gezorgd. Bij het bekendmaken van de 27-koppige selectie waarmee hij de voorbereiding op het nieuwe seizoen in gaat, ontbraken namelijk enkele namen. Opmerkelijk: Justin Kluivert is een van de spelers die voorlopig niet in zijn plannen voorkomt. 

Dat is opmerkelijk, omdat eerder werd bericht dat Kluivert juist wel in de plannen van Mourinho voor zou komen. Zo verwees de doorgaans betrouwbare Gianluca di Marzio naar de Europa League-finale van 2017 tussen Ajax en Manchester United, waarbij toenmalig United-trainer Mourinho na afloop met Ajacied Kluivert in gesprek was over een toekomstige samenwerking. Bij Roma leek daar eindelijk de gelegenheid voor, maar voorlopig maakt de Portugese oefenmeester daar dus geen gebruik van. 

Een reden voor de afwezigheid van Kluivert in de selectie is niet gegeven. De aanvaller speelde vorig seizoen op huurbasis voor RB Leipzig, waar hij tot slechts acht basisplaatsen en elf invalbeurten kwam. Daarin was hij drie keer trefzeker en gaf hij één assist. Naar verluidt had de Duitse topclub echter interesse om Kluivert definitief over te nemen. Ook Marseille zou belangstelling hebben. Of zijn afwezigheid in de selectie hier iets mee te maken heeft, is echter niet bekend.

Ook Pedro Rodriguez, Davide Santon, Javier Pastore, Federico Fazio, Steven Nzonzi, William Bianda en Uros Coric ontbraken in de selectie van Mourinho, die in totaal 27 namen kent. Rick Karsdorp komt na een sterk seizoen wel gewoon in de plannen voor. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen