La Liga-baas streng over Messi; Koeman blijft kalm

8 juli 2021, 21:23

Ronald Koeman en Joan Laporta zijn donderdag niet geschrokken van de woorden van La Liga-baas Javier Tebas. De voorzitter van de competitie stelde eerder op de dag dat hij niet weet of Lionel Messi er bij de seizoensstart van FC Barcelona bij zal zijn. Tebas wil Barcelona niet tegemoetkomen in de eisen waaraan voldaan moet worden om de sterspeler komend seizoen te kunnen inschrijven.

De houding van La Liga is momenteel nog het grootste obstakel in het langer vastleggen van de op dit moment transfervrije Messi. De competitie hanteert strenge eisen wat betreft de financiën van de clubs en dat heeft ertoe geleid dat de club flink wat salarisbudget moet vrijmaken voor het contract van Messi kan worden verlengd en de Argentijn kan worden ingeschreven. Ook aanwinsten Memphis Depay, Sergio Agüero, Eric García en Emerson Royal kunnen voorlopig nog niet worden geregistreerd. 

Tegenover Engelse media maakte Tebas duidelijk dat de competitie de eisen niet zal versoepelen. Het betekent sowieso dat Messi - als het van een verlenging komt - genoegen zal moeten nemen met een flink lager salaris. "Hij zal onmogelijk kunnen tekenen onder de eerdere voorwaarden, maar ik denk dat er geen enkele Europese club is die dat bedrag kan betalen." Daarbij stelde hij dat hij niet wist of Messi aan de start van het seizoen wel beschikbaar zal zijn voor Barça.

Volgens Mundo Deportiva liggen Barcelona-president Joan Laporta en trainer Ronald Koeman niet wakker van de uitspraken van Tebas. Laporta zou hebben herhaald dat alles goed verloopt - doelende op de verkoop van enkele spelers en het daarmee vrijmaken van extra budget. Koeman zelf liet op zijn beurt weten 'heel kalm' te blijven onder de situatie rond zijn sterspeler. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen