'KNVB volgende week akkoord met Van Gaal, spelers niet tegen'

9 juli 2021, 08:07   Bijgewerkt: 9 juli 2021, 08:12

Als het aan de KNVB ligt, dan wordt Louis van Gaal volgende week al gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De Nederlandse voetbalbond is naar Portugal afgereisd om een gesprek aan te knopen met de absolute topkandidaat. De verwachting is dat het zomaar eens snel rond zou kunnen komen, want over de financiën is men het vermoedelijk snel eens.

Dat schrijft De Telegraaf althans. 'In dat geval is het de bedoeling dat de rvc begin volgende week het licht op groen zet en Van Gaal wordt gepresenteerd', schrijft het dagblad over de naderende komst van Van Gaal, die in de spelersgroep zeker niet de eerste keuze was. Maar de belangrijkste voetballers van het Nederlands elftal zijn ook niet tegen de komst van de man die al tweemaal eerder bondscoach was.

'Van Gaal is niet hun eerste keus, maar de spelers hebben de KNVB laten weten dat ze zich niet tegen zijn aanstelling zullen keren. Hoewel de internationals niet blij waren op de manier waarop Van Gaal ze zonder enige achtergrondkennis neerzette als 'veredeld stelletje sterren', stelt het dagblad. 'Desondanks zijn de geluiden uit de spelersgroep dat ze hopen dat Van Gaal in vergelijking met 2014 de rol van bondscoach wat meer zal invullen als Koeman.' Wel zou de coach zich afvragen of de spelers nog een keer voor hem door het vuur gaan op het WK in 2022. 

Lees ook: Van Gaal over een rentree bij Oranje: "Geschiedenis herhaalt zich"

Het Algemeen Dagblad weet dat Van Gaal een flink wensenlijstje zal meenemen als het gaat om bijvoorbeeld zijn technische staf, die in 2014 in totaal uit 37 (!) leden bestond. 'Van Gaal kan met Lodeweges werken als hij dat wil, maar logischer is dat hij zijn eigen rechterhand uitzoekt. Danny Blind, net als in 2014? Het kan zomaar', stelt het AD. Over de salariseisen wordt naar verwachting niet lang gesproken. 'Je hoeft niet bij het gesprek van vandaag geweest te zijn om te weten dat dat voor Van Gaal geen thema is. Wel stelt hij hoge eisen aan de invulling van zaken als staf en randvoorwaarden om te presteren.'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen