Pijnlijk voor Makkelie: hij maakte nóg een enorme fout

9 juli 2021, 08:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Danny Makkelie ligt vol onder vuur vanwege zijn optreden in de halve finale op het EK tussen Engeland en Denemarken. Vanuit het Engelse kamp is – ondanks de gekregen strafschop – ook forse kritiek gekomen op de Nederlandse leidsman. De rake vrije trap van Mikkel Damsgaard had volgens de regels namelijk afgekeurd moeten worden.

Dat schrijven onder andere The Daily Mail en The Sun. Volgens die media maakte Makkelie nóg een enorme misser, want in de regels staat dat de aanvallers minimaal één meter afstand moeten houden ten opzichte van de verdedigende muur (artikel 13). Pas als de bal aangeraakt is door de aanvallende partij, mogen de teamgenoten richting de muur bewegen.

Dat gebeurde bij de vrije trap van Damsgaard echter niet. Op het moment dat Makkelie de bal liet neerleggen, stonden de aanvallers van Denemarken nog op de juiste afstand van de muur. Maar tijdens de aanloop van de talentvolle Deen liepen zijn medespelers binnen de afstand van één meter bij de muur, waardoor keeper Jordan Pickford geen goed zicht meer had op de bal. Dat is tegen de regels, omdat ze te vroeg liepen. 

Lees ook: Uilenberg: Van Boekel mocht als VAR niet ingrijpen bij Makkelie

Volgens de Engelse media is het dan ook duidelijk: de treffer had afgekeurd moeten worden. Dat zou de tweede blunder zijn van Makkelie, die de nationale ploeg van Engeland in de verlenging een zeer discutabele gaf. Ook door deze ontwikkeling zal de Nederlander steeds minder met een goed gevoel terugkijken op zijn optreden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen