Messi tegenover vriend Neymar: "Ditmaal zijn we rivalen"

9 juli 2021, 15:29

Normaliter zijn Neymar en Lionel Messi goede vrienden, maar in de nacht van zaterdag op zondag zal dat totaal anders zijn dit weekend. Dan staan Brazilië en Argentinië namelijk tegenover elkaar in de finale van de Copa América, waarbij Messi (34) misschien wel de laatste kans krijgt om een hoofdprijs te pakken met zijn land. Toch zal dat bij zijn goede vriend niet meespelen in de eindstrijd.

Neymar gaat namelijk in op zijn relatie met Lionel Messi. "Lionel is, zoals ik altijd heb gezegd, de beste speler die ik ooit heb zien spelen. En hij is een hele goede vriend van mij, maar ditmaal staan we in een finale en dan zijn we rivalen", zei de Braziliaanse aanvaller over zijn relatie met Messi, met wie hij jarenlang samenspeelde bij FC Barcelona. Heel lang werd hij ook gelinkt aan Paris Saint-Germain, omdat hij graag herenigd zou worden met zijn oude ploeggenoot.

"Ditmaal in Brazilië staan we tegenover elkaar, dus staat onze vriendschap even langs de zijlijn. Er is en blijft veel respect tussen ons, maar dit weekend kan er slechts maar één winnen", zei Neymar. Afgelopen seizoen ontbrak de aanvaller bij PSG tegenover FC Barcelona in de Champions League. Ditmaal is hij wel fit en wacht een enorme kraker met Messi in de finale van de Copa América.

Lees ookMessi maakt Mina belachelijk: "Dans nu dan

Het wordt voor de kleine Argentijn de vijfde kans op eremetaal met Argentinië. In 2014 verloor hij de WK-finale van Duitsland; in 2015 (Chili na penalty's), 2016 (Chili na penalty's) en eerder al in 2007 (Brazilië 3-0) ging het in de finale van de Copa América mis. Dit toernooi is Messi wel in topvorm: hij maakte vier doelpunten en gaf vijf assists. Neymar kwam tot drie assists en twee goals.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen