Mooi nieuws voor Van Dijk: verdediger mee op trainingskamp

9 juli 2021, 11:24

Mooi nieuws voor Virgil van Dijk (30): de centrale verdediger van Liverpool is door trainer Jürgen Klopp opgenomen in de selectie voor het trainingskamp van komende week met Liverpool. De Nederlander is vrijwel helemaal hersteld van de zware kniekwetsuur die hij opliep vorig seizoen en gaat de allerlaatste fase van zijn herstel in.

Tegenover de aanwezigheid van Van Dijk staat dat er ook een flink aantal sterspelers ontbreekt, die bijvoorbeeld nog actief zijn op het EK of de Copa América. Mohamed Salah en Sadio Mané zijn wel gewoon van de partij, evenals zomeraanwinst Ibrahima Konaté. Maar onder anderen Thiago (Spanje), Alisson (Brazilië) en Diego Jota (Portugal) ontbreken nog.

"We kijken ernaar uit om weer naar Oostenrijk te gaan voor de start van onze voorbereiding", zei assistent-coach Pepijn Lijnders over het vertrek van Liverpool. "Alle voorwaarden zijn daar aanwezig om het team voor te bereiden op het nieuwe seizoen. We gaan de voorbereiding gebruiken om terug te gaan naar de basis en we gaan veel van de spelers vragen. Alle faciliteiten zijn daarvoor aanwezig in Oostenrijk."

Lees ook: Klopp tempert verwachting: "Virgil moet nog veel stappen maken"

Door het vertrek van Georginio Wijnaldum is Van Dijk de enige Nederlander die meereist met de selectie van Klopp. Het Nederlandse talent Sepp van den Berg wordt het komende seizoen namelijk nog verhuurd aan Preston North End.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen