Heerenveen troeft Genoa af bij fraaie deal, Vitesse wil back

9 juli 2021 – De derde zomeraanwinst van sc Heerenveen is een feit: Filip Stevanovic wordt voor de komende twee seizoenen gehuurd van Manchester City. De jeugdinternational van Servië kan zowel op de linker- als ook op de rechtervleugel in de aanval uit de voeten. Eerder werden Milan van Ewijk (sc Heerenveen) en Xavier Mous (PEC Zwolle) al vastgelegd.

Heerenveen troeft Genoa af bij fraaie deal, Vitesse wil back

Nadat de geruchten de afgelopen dagen al volop de ronde deden over de aanstaande transfer, heeft sc Heerenveen de deal vrijdagmiddag bevestigd. Daarmee troeven de Friezen onder andere Genoa af, dat ook zeer concrete interesse had in de multi-inzetbare buitenspeler. "Filip staat bekend als een van de grotere talenten van Servië. Zowel hij als City heeft een goed gevoel bij een verhuur van twee seizoenen aan onze club", legt technisch manager Ferry de Haan uit op de clubsite.

"Filip is een doelgerichte aanvaller met overzicht en een goede individuele actie. Zijn komst zorgt aanvallend voor meer mogelijkheden en een gezonde concurrentie met de andere buitenspelers in onze selectie." Ondanks zijn grote talent debuteerde hij nog niet bij Manchester City, omdat die club hem deze zomer pas overnam van Partizan Belgrado. Voor die club kwam hij tot 72 officiële duels, waarin hij dertien goals maakte en vijf assists gaf.

Vitesse zoekt rechtsback
Verder kwam er vanuit Gelderland nog een transfergerucht uit de koker van De Gelderlander: de ochtendkrant wist te melden dat de club Romaric Yapi transfervrij wil binnenhalen. De rechtsback heeft een aflopend contract bij Brighton & Hove Albion, waar hij voor het B-team speelde en tot één optreden namens de hoofdmacht kwam. Omdat hij een aflopende verbintenis heeft, kan hij gratis worden opgepikt. 

Eredivisie

gerelateerd