'AZ pakt door met Pavlidis, Willem II vindt andere Griek'

9 juli 2021, 13:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ gaat zich dan toch definitief versterken met Vangelis Pavlidis. De Griekse aanvaller komt vermoedelijk zeer spoedig over van Willem II, dat in een vergevorderd stadium is met de Alkmaarders over een transferdeal. Verder komt er ook weer een nieuwe Griek naar Tilburg toe.

Dat schrijft De Telegraaf vrijdagmiddag. Bij Willem II is Pavlidis zelfs al niet meer aanwezig bij het trainingskamp, waardoor iedereen rekening houdt met een zeer spoedig vertrek naar Alkmaar. Omdat de voorhoedespelers van AZ ook gelinkt worden aan een vertrek, onder wie Calvin Stengs en Myron Boadu, wilde die club niet langer wachten met Pavlidis. Sowieso kan hij ook worden gezien als een breedte-aankoop als de selectie wel in tact blijft.

Over een transfersom wordt niet gerept door het dagblad, maar eerder lekte uit dat het zou gaan om een bedrag van zo'n 2,5 miljoen euro, met eventuele bonussen zoals een (huur)transfer van Thijs Oosting en/of een doorverkoopclausule. De voorhoedespeler is bij Willem II uitgegroeid tot een vaste international van Griekenland onder bondscoach John van 't Schip. In Tilburg kwam hij in 82 wedstrijden tot 33 doelpunten en veertien assists. Eerder speelde hij voor het tweede team van Borussia Dortmund en vier duels in de hoofdmacht van VfL Bochum.

Lees ook: 'AS Monaco komt in zoektocht naar opvolger Jovetic uit bij AZ'

Inkomende transfer

Bij Willem II vindt er met het vertrek van Pavlidis en eerder Mike Trésor Ndayishimiye (RC Genk), Jordens Peters (gestopt) en Sebastian Holmén (Caykur Rizespor) best een leegloop plaats, maar er komt na Emil Bergström nog een verdediger naar Tilburg. Nikos Michelis, een jonge linksbenige Griekse centrumverdediger van AC Milan, wordt voor één seizoen gehuurd van de Italiaanse club. Met Georgios Strezos en Marios Vrousai stonden er de afgelopen jaren naast Pavlidis al meerdere Grieken onder contract bij Willem II. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen