Cambuur komt met 'voorzichtig goed nieuws' over Booy

9 juli 2021, 14:23

SC Cambuur is vrijdagmiddag met een update gekomen over de situatie van Foeke Booy (59). De technisch manager van de Leeuwarders werd eind vorige week getroffen door een herseninfarct. Naar omstandigheden gaat het relatief goed met hem, zo valt te lezen in een officieel communiqué van de Leeuwarder club.

Dat is goed nieuws voor alles en iedereen in Leeuwarden, omdat het altijd meer zeer de vraag of hoe iemand uit een herseninfarct komt. Ook was lang onduidelijk of er blijvende schade zou zijn bij de voormalig trainer van onder andere Sparta Rotterdam, FC Utrecht en Go Ahead Eagles, die sinds 2018 de technische man is in Leeuwarden. Met deze update lijkt dat niet het geval te zijn. 

'Voorzichtig goed nieuws over de gezondheid van Foeke Booy. Het gaat per dag iets beter met hem en hij werkt vol goede moed aan zijn herstel. Mede namens Foeke en zijn familie willen we iedereen hartelijk bedanken voor alle steunbetuigingen, bloemen en attenties', staat te lezen in de korte update van de Eredivisie-club over Booy. 'Gister is hij overgeplaatst naar een revalidatiecentrum, waar hij tenminste vier weken zal verblijven.'

Het zal vermoedelijk nog lang duren voor Booy weer volledig terugkeert in zijn functie. Financieel directeur Gerald van den Belt neemt tot die tijd de technische zaken voor zijn rekening bij de naar de Eredivisie gepromoveerde club. 

Lees ook: Cambuur: technisch manager Booy getroffen door herseninfarct

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen