Vakantie Berghuis over 3 dagen klaar: "Hoeft zich niet te melden"

9 juli 2021, 14:44

De vakantie van Steven Berghuis eindigt over drie dagen, maar de aanvoerder van Feyenoord hoeft zich niet te melden op het trainingskamp van de Rotterdammers. De zaak van de buitenspeler die graag naar Ajax zou willen, ligt bij de juristen, zo heeft technisch directeur Frank Arnesen uit de doeken gedaan. "We moeten bekijken hoe dat gaat, maar hij hoeft zich niet over drie dagen bij de club te melden."

Dat vertelt Arnesen tegenover RTV Rijnmond over de huidige situatie. "Ik snap wel dat hier vragen over worden gesteld. Maar onze juridische afdeling is volop bezig om alles te bespreken met alle betrokken partijen", stelt de Deense technisch eindverantwoordelijke. Over dat alles zo groot wordt uitgemeten en het Ajax is die zich heeft gemeld: "Het is niet leuk." Dat Feyenoord moeilijk doet, heeft echter niks met het feit te maken dat Ajax zich gemeld heeft. "Het staat echt los van clubs en wie er interesse hebben, want het heeft gewoon met contracten te maken."

De andere speler van wie Feyenoord afscheid gaat nemen, is Nicolai Jørgensen. "Wij willen hem graag verkopen want dan krijgen we nog geld. Maar tot op heden is er geen enkel bod op hem gedaan", stelde hij. "Het is afwachten. Of contract ontbinden een mogelijkheid is? Alles is mogelijk." Naar verluidt zou hij zo'n 1,7 (!) miljoen euro salaris ontvangen.

Lees ook: Slot bereidt ploeg voor op vol schema en wil versterking achterin

Inkomende transfers

Over de inkomende transfers werd ook gesproken, want dat er wat bij moet, is voor Arnesen helder. Een verdediger is de eerste prioriteit, want Marcos Senesi is de enige van origine fitte verdediger. "Die hadden we liever gisteren gehad dan vandaag. Maar we doen niet zo maar wat, hij moet echt een versterking zijn. Probleem is dat wij niet het geld hebben zo even iemand te kopen. Dat betekent dat we geduldig moeten blijven, maar tegelijk kunnen we niet te lang wachten. We zijn er druk mee bezig", zei hij tegenover Voetbal International.

Een spits is weliswaar ook zeer welkom, maar heeft veel minder prioriteit dan een nieuwe centrale verdediger. "We hebben Robert Bozenik en we hebben Naoufal Bannis en Bryan Linssen kan er ook spelen", legt hij uit. Over een mogelijke investeerder: "Ik ben niet betrokken bij de zoektocht naar een investeerder en voer daar ook geen gesprekken over. Van wat ik hoor ga ik er van uit dat ik deze zomer nog moet roeien met de riemen die ik heb."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen