'OM wil Quincy Promes vervolgen voor steekzaak'

9 juli 2021, 15:36   Bijgewerkt: 9 juli 2021, 16:50

Quincy Promes (29) moet vrezen voor een vervolging in de strafzaak met zijn neef. De international van het Nederlands elftal wordt ervan verdacht zijn familielid gestoken te hebben in zijn knie. Volgens De Telegraaf wil het Openbaar Ministerie de aanvaller vervolgen voor zijn aandeel in de steekpartij, daarover was lang onduidelijkheid. 

De zaak heeft namelijk ruim een half jaar stil gelegen, nadat Promes in december opgepakt werd en twee dagen vast zat. Sindsdien speelde de zaak vooral op de achtergrond, tot aan de start van het EK. Frank de Boer riep de buitenspeler op, Promes gaf een interview over zijn (on)schuld, waarop het slachtoffer ook zijn verhaal deed. Hij eiste dat de zaak voor het EK afgerond zou worden, maar dat is duidelijk niet gehaald. 

'Promes wordt verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg', schrijft de ochtendkrant over de verdenking van de international van Nederland, die volgens meerdere ooggetuigen zijn neef in zijn knie zou hebben gestoken. Daar houdt hij naar verluidt blijvende schade aan over. Hoewel hij in eerste instantie geen aangifte deed, kwam die er alsnog omdat de band met Promes flink verslechterde. 

Lees ook: Promes-slachtoffer legt bom onder EK en wil uitspraak deze week

Mede door het incident besloot Promes over te stappen naar Spartak Moskou, al heeft hij dat zelf altijd ontkend. Naar verluidt wilde Ajax graag van hem af, omdat het bang was dat het uiteindelijk nog tot een officiële aanklacht zou leiden. Met de wens van het OM hem Promes te vervolgen lijkt die vrees ook werkelijkheid te worden voor de buitenspeler.

Potentiële staf

Als Promes zelfs veroordeeld wordt voor zijn vermeende daad, dan kan hem dan een heel flinke straf opleveren. Voor mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg, waarvoor het OM hem wil aanklagen voor de rechter, staat namelijk vier jaar gevangenisstraf als maximale sanctie. Hoewel het uiteraard niet gezegd is dat hij daar ook voor veroordeeld wordt, is een celstraf wel iets waarmee de oud-Ajacied rekening mee moet houden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen