Manchester United laat Chong rijpen in Championship

9 juli 2021, 17:46

Manchester United neemt opnieuw tijdelijk afscheid van Tahith Chong. De 21-jarige Nederlandse aanvaller wordt het komende seizoen verhuurd aan Birmingham City, zo maakt de Engelse grootmacht vrijdag via de officiële kanalen bekend.

Chong blijft het eerste deel van de voorbereiding meedraaien bij Manchester United en zal zich daarna bij zijn nieuwe teamgenoten bij Birmingham City voegen. De aanvaller gaat een jaar in het Championship spelen, het tweede niveau van Engeland. Vorig seizoen eindigde Birmingham City op de achttiende plaats.

Het wordt de derde keer dat Chong op huurbasis Manchester United verlaat. De jeugdinternational werd vorig seizoen aanvankelijk bij Werder Bremen gestald, waar hij dertien wedstrijden (waarvan vier als basisspeler) in de Bundesliga speelde. Halverwege het seizoen maakte hij de overstap naar Club Brugge, waar hij tot tien optredens (waarvan vijf als basisspeler) kwam.

Chong werd de afgelopen dagen ook in verband gebracht met ene tijdelijke overgang naar Feyenoord, de club waar hij een deel van zijn jeugdopleiding genoot. Of de Rotterdammers ook daadwerkelijk een poging hebben gedaan om Chong over te nemen van Manchester United, is niet bekend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen