FC Twente wacht niet langer op Ekkelenkamp: "Het duurt te lang"

9 juli 2021, 18:42

FC Twente wacht niet langer op Jurgen Ekkelenkamp. De club uit Enschede wilde deze week uitsluitsel van Ajax, maar heeft nog altijd geen duidelijkheid gekregen. Dus gaat Twente zich nu op andere mogelijkheden oriënteren, vertelt technisch directeur Jan Streuer bij Tubantia.

"Ajax kan hem alleen verhuren als ze zijn contract verlengen, dat is nog niet gebeurd", laat Streuer weten aan het regionale dagblad. "Hij is voor ons altijd een optie geweest, maar het duurt te lang. Daar gaan we niet meer op wachten. Als we een alternatief vinden, doen we dat. En als hij later alsnog een optie is, horen we het wel."

Streuer is voor Twente op zoek naar een aanvallende middenvelder en twee aanvallers. De Tukkers moeten een extra aanvaller aantrekken omdat aanwinst Jody Lukoki in de voorbereiding een zware blessure heeft opgelopen. "Dat is zonde, niets aan te doen. Je kunt spelers individueel verzekeren, maar dat is erg duur. Dat doen topclubs met hun duurste topspelers", aldus Streuer.

Twente heeft al flink geroerd op de transfermarkt. Zo werden naast Lukoki ook Lars Unnerstall (PSV), Robin Pröpper (Heracles Almelo), Giovanni Troupée (FC Utrecht), Virgil Misidjan (PEC Zwolle), Vaclav Cerny (FC Utrecht) en Manfred Ugalde (Lommel SK/Manchester City) aangetrokken. Bovendien werd Kik Pierie opnieuw gehuurd van Ajax.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen