KNVB overweegt openingswedstrijd in Eredivisie te verplaatsen

9 juli 2021, 20:33

De door het kabinet aangekondigde nieuwe maatregelen hebben gevolgen voor het voetbal in Nederland, maar de KNVB gaat er desondanks van uit dat het nieuwe seizoen in de Eredivisie met volle stadions wordt gestart. Daarvoor wordt mogelijk wel het openingsduel tussen Go Ahead Eagles en sc Heerenveen met een dag verlaat.

Dat laat een woordvoerder van de KNVB aan het Algemeen Dagblad weten. Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge maakten deze vrijdagavond onder meer bekend dat evenementen, zoals voetbalwedstrijden, tot zaterdag 14 augustus met twee derde capaciteit mogen plaatsvinden. De wedstrijd tussen Go Ahead en Heerenveen staat gepland voor 13 augustus, maar wordt mogelijk verplaatst.

In de Eerste Divisie zal het seizoen niet met volle stadions worden afgetrapt. De competitie begint namelijk een week eerder dan de Eredivisie. "We hebben lang gewacht op de terugkeer naar volle stadions en het is een flinke domper dat we niet meteen volledig met 100 procent publiek kunnen beginnen", wordt er vanuit de KNVB, Eredivisie CV en Keuken Kampioen Divisie gereageerd.

"Er is door alle clubs geïnvesteerd om de stadions coronaproof te maken. We hebben meegewerkt aan de oplossingsrichting door middel van pilotevents en Fieldlab Evenementen. Supporters en sponsors hebben zich flexibel en loyaal opgesteld. Gezien de oplopende besmettingscijfers begrijpen we de maatregelen, maar hopelijk kunnen we bij gunstige ontwikkelingen van het virus weer snel opschalen naar 100 procent bezetting."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen