Kieft: 'Van Boekel heeft Makkelie als een baksteen laten vallen'

9 juli 2021, 22:16   Bijgewerkt: 9 juli 2021, 22:21

Wim Kieft laakt de rol van Pol van Boekel in de halve finale van het EK tussen Engeland en Denemarken. De 45-jarige scheidsrechter besloot Danny Makkelie niet naar de kant te roepen nadat de Engelsen een strafschop toegekend hadden gekregen. Een foute beslissing, stelt Kieft in zijn column in De Telegraaf.

Makkelie legde in verlenging de bal op de stip na een lichte overtreding van Joakim Maehle op Raheem Sterling. 'Zijn VAR Pol van Boekel heeft hem als een baksteen laten vallen', schrijft Kieft. 'Terwijl Van Boekel dacht hem te helpen door hem niet naar het scherm te roepen, hing hij Makkelie daarmee juist op. Dat Makkelie zelf een fout maakt, kan gebeuren. Er staat veel druk en spanning op en zo'n halve finale is toch een top of the bill affiche. De VAR is er om te corrigeren en dat gebeurde niet.'

Maar had Van Boekel wel mogen ingrijpen bij het penaltymoment? Volgens Jaap Uilenberg niet. "De richtlijn is nu dat er niet mag worden ingegrepen als er enige vorm van contact is. En je ziet dat dit er is", stelde de voormalig scheidsrechter deze week in eerdergenoemde krant. Uilenberg is van mening dat de UEFA de VAR-instructies moeten veranderen. "Ik denk dat elke scheidsrechter blij zou zijn met een tweede kans. Dus ik zou zeggen: roep hem naar het scherm, laat hem de situatie nog eens rustig bekijken en vervolgens een definitief besluit nemen."

Eerder uitte onder meer Johan Derksen ook zijn ongenoegen over de Nederlandse arbitrage op Wembley. "Makkelie en Van Boekel hebben er echt een teringzooi van gemaakt. De beelden wijzen uit dat de Deense verdediger hem niet eens raakt. Het was een zuivere schwalbe", zei hij. "Het is één grote afgang geworden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen