'Arsenal bood Ramos nog meer geld dan Paris-Saint Germain'

9 juli 2021 – Sergio Ramos verbond deze week zijn toekomst aan Paris Saint-Germain, maar had er ook voor kunnen kiezen om in de Premier League aan de slag te gaan. Arsenal wilde de 35-jarige Spaanse verdediger maar wat graag vastleggen. Volgens Goal bood de Londense club zelfs meer geld dan PSG. Om één reden in het bijzonder besloot Ramos niet op de Engelse interesse in te gaan.

'Arsenal bood Ramos nog meer geld dan Paris-Saint Germain'

Arsenal, dat wel een ervaren centrumverdediger kan gebruiken, bood Ramos een tweejarig contract met een jaarsalaris van zeventien miljoen euro aan. Dat is meer dan Paris Saint-Germain hem aanbood (vijftien miljoen euro inclusief bonussen) en veel meer dan hij in zijn laatste seizoen bij Real Madrid verdiende (twaalf miljoen euro).

Ramos besloot Arsenal desondanks af te wijzen omdat de Londense club volgend seizoen niet in de Champions League speelt. Arsenal eindigde het voorbije seizoen in de Premier League op de achtste plaats en speelt daardoor in het nieuwe seizoen zelfs geen Europees voetbal. Arsenal heeft vooralsnog geen grote aankopen gedaan, maar staat naar verluidt wel op het punt om Ben White over te nemen van Brighton & Hove Albion.

Met PSG komt Ramos volgend seizoen wel in de Champions League uit. De Parijzenaars mikken op de eindzege in het meest prestigieuze Europese clubtoernooi. Met Georginio Wijnaldum (Liverpool) en Achraf Hakimi (Inter) legde de club deze zomer al twee andere grote namen vast. Naar alle waarschijnlijk wordt ook Gianluigi Donnarumma (AC Milan) binnenkort ingelijfd, terwijl het gerucht de ronde doet dat PSG zijn pijlen richt op Manchester United-ster Paul Pogba.

Premier League

gerelateerd