'Luuk de Jong bij vertrek Malen toptarget van PSV'

10 juli 2021, 10:48   Bijgewerkt: 10 juli 2021, 10:56

PSV is met vijf aankopen al flink actief geweest op de transfermarkt, maar heeft nog één speler hoog op het verlanglijstje staan. Als Donyell Malen vertrekt - wat nog altijd zeer waarschijnlijk lijkt - is Luuk de Jong target nummer één voor de Eindhovenaren. Dat schreef De Telegraaf in een uitgebreide update over de transferactiviteiten van de club. 

De interesse in De Jong is niet nieuw: eind mei werd al bericht dat PSV dacht aan een eventuele terugkeer van de 30-jarige spits. Sindsdien maakte hij deel uit van de EK-selectie van Oranje, waar hij moest afhaken wegens een knieblessure. De krant schreef dat er nog altijd regelmatig contact is tussen club en speler. 'Mocht er een opening zijn, dan wil PSV absoluut toeslaan.' De Jong zou bovendien perfect passen in het systeem van de club. 'Nog meer ervaring én iemand die drukzet zoals gewenst in de 4-2-2-2-formatie van Schmidt', stelde het dagblad, al gaf de trainer eerder al aan niet zeker te weten of hij ook komend seizoen die formatie zal hanteren.

Voor de komst van De Jong is wel noodzakelijk dat Donyell Malen eerst vertrekt. Daar lijkt men bij PSV echter al vanuit te gaan. Borussia Dortmund ontving onlangs 85 miljoen euro voor de transfer van Jadon Sancho naar Manchester United, waarvan een deel gebruikt moet worden om de PSV'er binnen te halen. Ook Denzel Dumfries zal hoogstwaarschijnlijk niet meer terugkeren. Hij staat in de nadrukkelijke belangstelling van Everton (dat wel eerst Richarlison wil verkopen) en Inter, dat eerst financiële gaten te dichten heeft.

In tegenstelling tot voorgaande jaren had PSV door een kapitaalinjectie dit seizoen de middelen om tijdig een goede selectie op de been te brengen. Joël Drommel, André Ramalho, Phillipp Mwene, Marco van Ginkel en Davy Pröpper werden al aangetrokken, voor bij elkaar minder dan zeven miljoen euro. 'PSV ligt op koers, maar wil zich nog roeren', doelde De Telegraaf op de interesse in De Jong. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen