Neymar over clash met Messi: "Vriendschap staat op het spel"

10 juli 2021, 11:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vannacht staat in de Copa América het heerlijke finale-affiche tussen Argentinië en Brazilië op het programma. Het is een clash tussen verschillende topspelers, onder wie vrienden Lionel Messi en Neymar. Op de persconferentie voorafgaand aan het duel, ging Neymar in op de vriendschap tussen de twee.

"Zoals ik altijd heb gezegd: Messi is de beste speler die ik ooit heb zien spelen", begon Neymar zijn lofzang over zijn voormalig ploeggenoot bij FC Barcelona. "Het is een goede vriend van me, maar nu we in de finale staan, zijn we rivalen. Ik wil deze prijs heel graag pakken; het zou mijn eerste Copa América zijn."

Neymar vertelde hoe hij de afgelopen jaren regelmatig het Argentinië van Messi heeft aangemoedigd. "Wanneer wij niet (meer) op een toernooi aanwezig waren, juichte ik voor hem. Dat deed ik bijvoorbeeld in de WK-finale van 2014, toen hij tegen Duitsland speelde." Brazilië was destijds overigens zelf in de halve finale met 1-7 uitgeschakeld door de Duitsers.

"Dit keer doet Brazilië mee en dus staat onze vriendschap op het spel", vervolgde de aanvaller. "Het onderlinge respect blijft groot, maar er kan er maar één winnen. Wanneer je bevriend bent, is het moeilijk dat los te laten. Maar wanneer je bijvoorbeeld videogames met een vriend speelt, wil je ook winnen. Zo zal het zondag ook zijn."

De finale tussen Argentinië en Brazilië begint vannacht om 2.00 uur (Nederlandse tijd).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen