Kane wil deel uitmaken van Engelse voetbalhistorie

10 juli 2021, 12:47

Een prijs pakken met Engeland is mooier dan wat een voetballer ooit op clubniveau kan bereiken. Dat stelde Harry Kane in aanloop naar de EK-finale tegen Italië. "Het is lang geleden dat ons land in een finale stond, dus we moeten deze kans met beide handen aangrijpen."

Dat de eerste prijs sinds het WK van 1966 net als toen op Wembley gepakt kan worden, maakt het extra bijzonder. "Om onze eigen fans te kunnen horen zingen en ons aanmoedigen, dat zal geweldig zijn", zei Kane op de officiële website van EURO2020. "Er is geen mooiere plek om onze tweede hoofdprijs te pakken dan opnieuw op Wembley. Het is een geweldige moment in de geschiedenis van ons land. Natuurlijk zullen er ook zenuwen zijn, maar we moeten proberen de energie van het stadion en het publiek in ons voordeel te laten werken."

"We hebben de kans om geschiedenis te schrijven", vervolgde Kane. "Voor onze familieleden die Engeland nog nooit een finale hebben zien spelen. Ik weet dat dat voor mensen in het hele land geldt. Het is een speciaal moment om mee te maken en als we het kunnen afmaken, dan zullen we voor de rest van ons leven deel uitmaken van de historie. Dat is de uitdaging waar we voor staan, dus we moeten deze kans pakken."

De tegenstander, Italië, is echter geen makkelijke. Zo komt Kane zelf tegenover veteranen Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci te staan. "Het zijn geweldige verdedigers. Ze lezen het spel uitstekend en weten waar ze moeten zijn; positioneel zijn ze geweldig. En het zijn natuurlijk strijders. Ik verwacht een enorme strijd, maar dat is waarvoor ik voetbal speel. Ik ga altijd de strijd aan met de centrale verdedigers. Ik kijk ernaar uit."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen