Hyballa mag na ophef aanblijven, maar moet gedrag aanpassen

10 juli 2021, 13:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Peter Hyballa mag voorlopig aanblijven als trainer van het Deense Esbjerg. De Duitser raakte in opspraak nadat hij zijn spelers te hard had aangepakt, waarop zij in protest waren gekomen. Wel is Hyballa door voorzitter Michael Kalt verzocht zijn gedrag aan te passen en zich aan te passen aan de Deense normen.

Dat vertelde Kalt aan het Deense BT, dat eerder deze week met het opmerkelijke nieuws over Hyballa kwam. De voormalig trainer van onder meer NAC Breda en NEC zou zijn ploeg 'zeer hard aangepakt' hebben, waarbij zelfs werd gesproken van 'mentale en fysieke straffen'. De spelersgroep kwam in protest, waarna Kalt het gesprek met Hyballa aanging.

"Laat ik vooropstellen dat het niet oké is om zo tegen werknemers te praten en ze fysiek te straffen", begon Kalt, die het vervolgens ook voor Hyballa opnam. "Peter komt uit een land met een andere cultuur, waar bepaalde dingen misschien acceptabel zijn die dat in Denemarken niet zijn. Hij moet wennen."

Hyballa mag voorlopig dus aanblijven, maar moet zijn gedrag aanpassen. De trainer staat pas sinds deze zomer aan het roer in Denemarken en moet zijn eerste officiële wedstrijd met Esbjerg nog spelen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen