Engelse incidenten in halve finale komen FA op boete te staan

10 juli 2021, 14:38

De Engelse voetbalbond FA is door de UEFA bestraft voor de incidenten die plaatsvonden tijdens de halve finale van het EK tegen Denemarken. Daar werd onder meer met een laserpen geschenen op het gezicht van Kasper Schmeichel tijdens de beslissende strafschop van Harry Kane. De straf werd zaterdag bekend. 

De boete voor de bond bedraagt in totaal 30.000 euro. Daarbij ging het om drie incidenten die zijn bestraft: naast de laserpen sprak de UEFA ook van 'verstoring van de volksliederen', waarmee gedoeld wordt op het gejoel tijdens het Deense volkslied. Daarnaast is er tijdens de wedstrijd vuurwerk afgestoken.

Wat het laserpenincident betreft, is de FA enigszins geholpen door de Denen, zo meldde de BBC. Nadat de daders niet konden worden opgespoord, werd de Deense voetbalbond gevraagd of deze een officiële klacht wilde indienen. Dit werd door de bond geweigerd. 

De bewuste strafschop werd in eerste instantie nog wel gekeerd door Schmeichel, maar op de rebound van Kane had hij geen antwoord. Dat winnende doelpunt, de 2-1, betekende voor Engeland een plek in de finale. Deze wordt zondagavond om 21.00 uur gespeeld tegen Italië. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen