AZ weet in oefenwedstrijd niet te winnen van RSC Anderlecht

10 juli 2021, 18:58

AZ heeft zaterdagavond in een oefenwedstrijd tegen RSC Anderlecht met 1-1 gelijkgespeeld. De Alkmaarders speelden prima tegen de ploeg van trainer Vincent Kompany en verdediger Wesley Hoedt, maar bleef dus steken op een gelijkspel. Jesper Karlsson miste een strafschop tegen de Belgische topclub.

AZ kreeg al na vijf minuten spelen een uitgelezen mogelijkheid om snel op voorsprong te komen. Na een overtreding op Zakaria Aboukhlal ging de bal op de stip, maar Karlsson zag zijn inzet gekeerd worden door Hendrik Van Crombrugge. De doelman van Anderlecht moet vervolgens ook aan de bak op een schitterende poging van eigen helft van Bruno Martins Indi.

Het was Anderlecht dat vervolgens vlak voor rust toe wist te slaan. Francis Amuzu was er bij de tweede paal als de kippen bij om de Belgen op voorsprong te tikken: 0-1. Pascal Jansen besloot zijn elftal halverwege om te gooien en verscheen met een groot aantal nieuwe gezichten op het veld voor de tweede helft. Daarin golfde het spel behoorlijk op en neer.

Beide ploegen kregen kansen, al leek het lange tijd bij 0-1 te blijven. Een kwartier voor tijd maakte AZ er alsnog 1-1 van na een fout van Van Crombrugge. Aboukhlal was er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te schuiven. AZ en Anderlecht gingen in de slotfase nog voor een winnende treffer, maar die viel niet meer in Dirkshorn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen