Messi maakt einde aan jarenlange obsessie en wint Copa América

11 juli 2021, 08:55   Bijgewerkt: 11 juli 2021, 14:24

Argentinië heeft voor het eerst sinds 1993 een hoofdprijs veroverd. Het Zuid-Amerikaanse land was in  de  finale van de Copa América te sterk voor Brazilië, dat het toernooi twee jaar geleden won. Daarmee maakte Lionel Messi een einde aan een jarenlange jacht vol pijn en teleurstellingen.

'Spaanse landstitels, Champions Leagues, topscorerstitels, records... Geen prijs of mijlpaal bleef de afgelopen jaren buiten het bereik van Lionel Messi, onbetwist een van de meest succesvolle spelers ter wereld. Het enige kritiekpunt op de fijnbesnaarde linkspoot? Nooit slaagde hij erin zijn land Argentinië naar een hoofdprijs te leiden. In 2018 was de achtste finale van het WK voetbal het eindstation, in 2014 was Duitsland te sterk in de finale.

Uitgerekend Messi nam zijn land tijdens deze Copa-editie bij de hand. Voorafgaand aan de finale was hij al vier keer trefzeker en gaf hij vijf assists. Daar kwam in de finale geen extra bijdrage meer bij. De 34-jarige aanvoerder zag Angel Di Maria na 22 minuten de enige treffer van de wedstrijd op het scorebord schieten, op aangeven van Rodrigo de Paul.

Na afloop van de wedstrijd barstte Messi in tranen uit. Na een jarenlange obsessie pakte hij de begeerde trofee. Ook Ajacieden Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico deelden mee in de feestvreugde. Het duo beleefde de wedstrijd vanaf de bank. Tagliafico mocht na een uur spelen nog wel zijn opwachting maken als invaller.

Ook bij Brazilië leidde de uitslag tot veel emotie. Vooral sterspeler Neymar wist het niet droog te houden na de nipte verliespartij. Messi en Neymar zochten elkaar op om elkaar te steunen. Het duo speelde in het verleden zeer succesvol samen bij FC Barcelona.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen