Databureau ziet Engeland nipt als favoriet EK-titel

11 juli 2021, 10:10

Op basis van simulaties van statistiekenbureau Gracenote is Engeland nipt favoriet voor de eindzege van het Europees kampioenschap. De ploeg van Gareth Southgate neemt het zondagavond op tegen Italië en won dat affiche in 53,5 procent van de berekende gevallen.

Dat heeft volgens het databureau vooral te maken met het thuisvoordeel. Engeland en Italië staan onder toeziend oog van tienduizenden Engelsen tegenover elkaar op Wembley, al sinds jaar en dag de thuisbasis van The Three Lions. Italië is wat betreft de FIFA-ranking wél in het voordeel: het land bezet plek drie op de ranglijst, tegenover plek zes van Engeland.

Italië is al bijna drie jaar lang ongeslagen en hield die reeks ook tijdens het EK in stand. Turkije, Zwitserland, Wales, Oostenrijk en België werden aan de kant geschoven, terwijl Spanje in de halve finale na strafschoppen werd verslagen. Engeland zegevierde tegen Kroatië, Tsjechië, Duitsland, Oekraïne en Denemarken. Alleen Schotland hield het topland op een gelijkspel.

De Engelsen hopen zondagavond een einde te maken aan een jarenlang trauma. De laatste hoofdprijs dateert van 1966, toen de WK-titel werd veroverd. Engeland kroonde zich nog nooit tot Europees kampioen, maar hopen daar tegen Italië verandering in te brengen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen