Dit zijn de vermoedelijke opstellingen voor de EK-finale

11 juli 2021, 10:33

Italië en Engeland vechten zondagavond om 21.00 uur uit wie de opvolger van Portugal wordt als Europees kampioen. Beide landen bleven in aanloop naar de eindstrijd ongeslagen en zullen die imponerende reeks op Wembley in stand willen houden. Dit zijn volgens organisator UEFA de vermoedelijke opstellingen van de twee titelkandidaten.

Bij de Italianen zijn er nauwelijks verrassingen. Zoals het gehele toernooi verdedigt Gianluigi Donnarumma het Italiaanse doel en wordt het hart van de defensie bewaakt door Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci. Links achterin is er een plek voor Emerson, die net als in de halve finale de vervanger is van de geblesseerd geraakte Leonardo Spinazzola. Hij scheurde zijn achillespees. Federico Chiesa, Lorenzo Insigne en Ciro Immobile moeten voor de goals zorgen.

Donnarumma; Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson; Barella, Jorginho, Verratti; Chiesa, Immobile, Insigne

Ook de Engelse opstelling kent weinig verrassingen, bondscoach Gareth Southgate kreeg de laatste weken veel kritiek op zijn keuze voor het middenveldblok bestaande uit Kalvin Phillips en Declan Rice, maar het duo heeft ook in de finale gewoon een basisplaats. Southgate lijkt geen beroep te kunnen doen op Phil Foden. Het supertalent, de laatste weken al bankzitter, raakte deze week geblesseerd aan zijn voet.

Pickford; Walker, Stones, Maguire, Shaw; Rice, Phillips; Saka, Mount, Sterling; Kane

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen