'Inter wil Hateboer als nieuwe back, Chelsea aast op Haaland'

11 juli 2021 – Inter is bij de zoektocht naar een nieuwe rechtsback uitgekomen bij Hans Hateboer. Volgens het Italiaanse Todofichajes geldt de Nederlandse vleugelverdediger als topkandidaat om de naar Paris Saint-Germain vertrokken Achraf Hakimi op te volgen. Hateboer is bekend met het 3-5-2-systeem en wordt daardoor als welkome versterking gezien bij de landskampioen.

'Inter wil Hateboer als nieuwe back, Chelsea aast op Haaland'

Hateboer, die afgelopen zomer het EK met het Nederlands elftal moest laten schieten wegens blessureleed, heeft nog een tweejarig contract bij Atalanta. Daardoor kan de club uit Bergamo een bedrag van rond de vijftien miljoen euro vragen voor de Nederlander, die in 2017 voor slechts één miljoen euro FC Groningen verliet voor een Italiaans avontuur. In de Serie A is Hateboer uitgegroeid tot een van de vaste waarden. Sinds zijn entree speelde hij al 128 competitieduels voor de verrassende topclub.

Haaland
Chelsea blijft hoop houden op de komst van Erling Haaland. Het nog altijd pas twintigjarige supertalent staat al langer op de radar in Londen en zou snel zijn koffers kunnen pakken. Volgens BILD wil Chelsea-coach Thomas Tuchel de spits namelijk het liefst vandaag nog naar Stamford Bridge halen. Dortmund verlangt echter minstens 150 miljoen euro voor de doelpuntenmachine. Aan dat bedrag zou Chelsea deze zomer willen voldoen.

Haaland bewees de afgelopen seizoenen dat hoge bedrag waard te zijn. Bij Molde, Red Bull Salzburg en Borussia Dortmund ontwikkelde hij zich tot een van de beste spitsen ter wereld. In de Bundesliga was hij in zijn eerste 43 optredens al veertig keer trefzeker. Per doelpunt heeft de razendsnelle Noor slechts 87 minuten speeltijd nodig.

Eredivisie

gerelateerd