Alles over 'Team Kuipers' in EK-finale: de eerste Nederlander ooit

11 juli 2021, 17:51

Björn Kuipers (48) staat zondagavond op het veld als scheidsrechter op Wembley. De Nederlander heeft de leiding over de EK-finale tussen Italië en Engeland, maar doet dat natuurlijk niet alleen. Maak kennis met het team van Kuipers, dat de leiding heeft over de eindstrijd.

Sander van Roekel (Ede, 47 jaar) en Erwin Zeinstra (Dongrijp, 44 jaar) zijn zondagavond de grensrechters van dienst naast Kuipers. Duitser Bastian Dankert is de VAR van dienst, terwijl Pol van Boekel de assistent VAR is. Hij was in de halve finale ongelukkig als VAR van Danny Makkelie, toen hij niet ingreep toen Engeland een strafschop kreeg. Mogelijk is hij daarom gedegradeerd tot AVAR, aangezien hij eerder met Kuipers ook als eerste VAR fungeerde. 

Er zijn nog meer assistenten voor de VAR, namelijk Christian Gittelmann en Marco Fritz. Zij ondersteunen landgenoot Dankert als VAR. De Spanjaard Carlos del Cerro Grande is de vierde man in Wembley. In totaal floot Kuipers tot dusver dit toernooi drie wedstrijden: Denemarken - België (1-2), Spanje - Slowakije (5-0) en Denemarken en Tsjechië (2-1). Voor dit toernooi floot hij vijf EK-duels, waarvan één kwartfinalewedstrijd. 

Lees ookDatabureau ziet Engeland nipt als favoriet EK-titel

Voor Kuipers is het ook bijzonder, omdat hij de eerste Nederlander ooit is die de leiding heeft over een EK-finale. Eerder floot hij op het EK 2012 en EK 2016 en had eerder ook al Europese finales onder zijn hoede, zoals twee Europa League-finales en één Champions League-finale. Zeinstra was bij al die duels ook assistent tijdens deze wedstrijd, net als bij de FIFA's Confederations Cup in 2013.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen