Sfeer in Londen slaat om: politie moet hard ingrijpen bij Engelsen

11 juli 2021, 18:34

De EK-finale moet nog beginnen, maar in Engeland is de sfeer onder de supporters in sommige delen al behoorlijk omgeslagen. Op weg naar Wembley was het heel lang nog zeer gemoedelijk en gezellig zondagmiddag, met de duizenden fans op de diverse grote pleinen in Londen. Maar enkele uren voor de finale moest de politie ingrijpen om erger te voorkomen.

Dat schrijft The Mirror en blijkt ook uit diverse filmpjes die de ronde doen op social media. Het is nog niet helemaal duidelijk wat de exacte aanleiding was voor de vechtpartij tussen Engelse fans, maar de politie moest met harde hand ingrijpen. Want de Engelsen vochten met elkaar, richtten vernielingen aan en het dreigde serieus uit de hand te lopen. Het gebeurde vlak bij Box Park venue, waar zo'n zeventigduizend Engelsen worden verwacht.

De politie greep echter tijdig en kordaat in en haalde beide groepen uit elkaar, waardoor de escalatie enigszins binnen de beperken bleef. Dat er voor de EK-finale al zulke ongeregeldheden plaatsvonden, geeft wel enigszins te denken voor na de eindstrijd met Italië. De meeste Engelse fans zijn al vanaf zondagochtend op pad om de EK-finale te vieren: vroeg op de dag werden de eerste bierdrinkende The Three Lion-fans al gespot in de hoofdstad van Engeland.

Bekijk ook: Engelse fans nemen voorschot op EK-titel

Hoeveel aanhoudingen er zijn verricht, is door de politie niet bekend gemaakt. De Engelse fans zijn deels onderweg naar het stadion, daar zitten de Italiaanse fans - een kleine zevenduizend - al sinds zes uur. Zij zijn in hun eigen bubbel gearriveerd op Wembley en wachten in hun eigen vak tot ook de aanhang van de Engelsen in het stadion komen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen