Dit zijn de opstellingen van Engeland en Italië in de EK-finale

11 juli 2021, 19:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De opstellingen van Engeland en Italië voor de EK-finale zijn bekend. Zoals voorspeld heeft bondscoach Gareth Southgate ervoor gekozen om van systeem te veranderen, waardoor Kieran Trippier terugkeert in het elftal. Bondscoach Roberto Mancini houdt vast aan de vertrouwde namen.

Engeland begint met vijf verdedigers aan de eindstrijd op Wembley. Kyle Walker, John Stones en Harry Maguire zullen de centrale driemansdefensie vormen, terwijl Trippier en Luke Shaw de flanken moeten bestrijken. Slachtoffer van de terugkeer van Trippier is Bukayo Saka. Op het middenveld staan Declan Rice, Kalvin Phillips en Mason Mount, terwijl Harry Kane en Raheem Sterling voorin voor doelpunten moeten zorgen.

Mancini ziet geen reden om af te wijken van de opstelling waarmee Italië in de halve finale afrekende met Spanje. Emerson Palmieri is op de positie van linkervleugelverdediger wederom de vervanger van de geblesseerde Leonardo Spinazzola, die als eregast op de tribune zal zitten. Federico Chiesa krijgt voorin wederom de voorkeur boven Domenico Berardi.

De finale tussen Engeland en Italië start om 21.00 uur. De Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers heeft de leiding over de eindstrijd. Voor Engeland kan het de eerste keer worden dat het een Europese titel wint. De Italianen wonnen het EK in 1968.

Opstelling Engeland: Pickford; Trippier, Walker, Stones, Maguire, Shaw; Rice, Phillips, Mount; Kane, Sterling

Opstelling Italië: Donnarumma; Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson; Jorginho, Verratti, Barella; Chiesa, Immobile, Insigne

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen