Van Gaal een begrijpelijke keuze: "Hij is de ultieme loodgieter"

11 juli 2021, 21:15

Volgens de analisten van de NOS is de keuze voor Louis van Gaal als bondscoach als een begrijpelijke. Wel zien zien zij het vooral als een oplossing voor de korte termijn. Daarom riep Leonne Stentler de KNVB op om ook een plan voor de lange termijn te maken. 

"Als je wil gaan voor degene die het beste resultaat zal halen, dan is het een begrijpelijke keuze", zei Van Basten over de gesprekken van de KNVB met Louis van Gaal. "Het is een trainer die in het verleden heeft bewezen dat hij het kan. De manier waarop is een discussie op zich, maar hij is wel het meest allround en is misschien ook wel de baas die ze nodig hebben. De afgelopen periode is dat niet goed gegaan", doelde hij op de periode onder Frank de Boer.

Stentler ziet dat hetzelfde. "Voor mij is hij op dit moment de ultieme loodgieter", begon zij. "Iemand die de regie gaat pakken en de boel neer gaat zetten. Maar ik zou het wel waarderen als de KNVB verder kijkt dan dat en echt een lange termijn-planning maakt. Nu kom je weer uit bij de vijver van beschikbare mensen, maar ga ook eens kijken wie ze daarna zouden willen hebben."

Een veelgestelde vraag is of Van Gaal net als De Boer het 5-3-2-systeem zou hanteren, zoals hij op het WK van 2014 ook deed. "Ik ben benieuwd", begon Van Basten. "Toendertijd deed hij dat omdat we verdedigend heel kwetsbaar waren. Ze werden weggespeeld door Frankrijk en toen heeft hij dat veranderd. Nu is het een andere situatie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen