Van der Vaart geniet niet: "Als Rice de beste van het veld is..."

11 juli 2021, 22:06   Bijgewerkt: 11 juli 2021, 22:31

Rafael van der Vaart heeft niet bepaald genoten van de eerste helft van de EK-finale tussen Engeland en Italië. De eindstrijd begon spectaculair met een razendsnel doelpunt van Luke Shaw, maar kansen waren in het vervolg van het eerste bedrijf schaars.

"Ik vind het gewoon een heel slechte wedstrijd", vertelt Van der Vaart bij de NOS. "Het is allemaal een beetje tactisch. Een goede eerste aanval, een goal en daarna zie je dat Italië problemen heeft. Als Rice de beste van het veld is, dan word ik daar niet gelukkig van", aldus de voormalig middenvelder in een korte analyse.

Engeland zette Italië vanaf het eerste moment vast, tot verrassing van Marco van Basten. "Dat is iets wat ik niet heb verwacht. Engeland heeft tot nu toe steeds in een favorietenrol gespeeld. Ze waren steeds beter dan de tegenpartij. En nu is het een goede tegenstander en hebben ze gezegd: jongens, we gaan hoog druk geven."

"En dat heeft wel effect, want Italië komt er eigenlijk heel moeilijk uit. En het duurt heel lang voordat Italië tot een goede kans komt. Dat heb ik in de andere wedstrijden niet of nauwelijks gezien", aldus de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen