Chaos rond EK-finale: 49 arrestaties, 19 agenten gewond

12 juli 2021, 07:42

De finale van het EK is niet in heel Londen goed verlopen. In de stad en rond het stadion vonden verschillende incidenten plaats, waarbij volgens de politie in totaal 49 mensen zijn gearresteerd. Negentien agenten hebben daarbij verwonderingen opgelopen.

Dat schreef de politie aan het einde van de avond op Twitter. 'We hebben 49 arrestaties verricht voor verschillende overtredingen', begon het statement. 'Tot onze frustratie zijn negentien van onze agenten gewond geraakt in confrontaties met een agressieve menigte. Dit is absoluut onacceptabel.'

Gedurende de dag vonden verschillende incidenten plaats, waarvan op social media beelden rond gingen. In de stad moest de politie hard ingrijpen na een vechtpartij tussen Engelse fans, die daarbij vernielingen aanrichtte. Voorafgaand aan de wedstrijd doken daarnaast beelden op van een menigte supporters [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/387474/paniek-op-wembley-ticketloze-fans-komen-stadion-in/,_blank,die zonder kaart Wembley probeerden binnen te dringen]. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen