Grealish weerlegt kritiek: 'Ik zei dat ik er een wilde nemen!'

12 juli 2021, 12:32

Jack Grealish heeft via Twitter gereageerd op de kritiek die Roy Keane na de EK-finale op hem uitte. De voormalig middenvelder gaf aan het onbegrijpelijk te vinden dat Bukayo Saka in de strafschoppenserie naar voren werd geschoven om de vijfde penalty te nemen, terwijl meer ervaren spelers als Grealish in de middencirkel bleven staan.

"Als je Sterling of Grealish bent, kun je niet toekijken en zo'n jonge jongen eerder een strafschop laten nemen. Dat kan gewoon niet", zei Keane bij ITV. "Je kunt een verlegen negentienjarige jongen niet eerder laten gaan. Sterling en Grealish hebben veel meer ervaring. Sterling heeft prijzen gewonnen. Ze hadden Saka in bescherming moeten nemen."

Grealish laat een kleine twaalf uur na het mislopen van de Europese titel op Twitter weten dat de kritiek van Keane onterecht is. 'Ik zei dat ik een strafschop wilde nemen!', schrijft hij. 'De bondscoach heeft gedurende het toernooi veel juiste beslissingen genomen en dat heeft hij afgelopen avond weer gedaan. Maar ik laat me niet door mensen vertellen dat ik geen penalty wilde nemen terwijl ik dat wel wilde.'

Engeland miste drie van de vijf strafschoppen in de penaltyreeks. Naast Saka verzuimden ook Marcus Rashford en Jadon Sancho vanaf elf meter raak te schieten. Het drietal werd na afloop van de finale, tot woede van de Engelse voetbalbond, racistisch bejegend op social media.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen