'Zidane gaat clubs weigeren en aast op positie van Deschamps'

12 juli 2021, 16:00

Zinédine Zidane heeft zijn zinnen gezet op de functie als bondscoach van Frankrijk. De voormalig trainer van Real Madrid wordt al een tijdje genoemd als mogelijke opvolger van Didier Deschamps. Zidane is van plan om daarom niet naar een club te gaan, al zal hij wel even geduld moeten hebben.

Volgens L'Equipe en ESPN Sport hoeven geïnteresseerde clubs voorlopig niet aan te kloppen bij Zidane, die deze zomer vertrok bij Real Madrid. De 49-jarige oefenmeester wacht namelijk geduldig af tot de Franse voetbalbond afscheid gaat nemen van Deschamps. Dat lijkt overigens nog even te duren, aangezien de huidige bondscoach een contract tot eind 2022 heeft.

Na het WK van eind 2022 in Qatar wordt bekeken of Deschamps nog altijd de geschikte persoon is om Frankrijk naar successen te loodsen. Hij staat als sinds 2012 voor de groep en werd in 2018 wereldkampioen met Les Blues. Het afgelopen EK was Frankrijk een van de favorieten, maar in de achtste finales werd het sterrenensemble verrassend uitgeschakeld door Zwitserland.

Daarom zouden er in Frankrijk twijfels zijn ontstaan of het niet tijd is voor een frisse wind bij de nationale ploeg. Zidane speelde tussen 1994 en 2006 zelf 108 interlands en wordt gezien als ideale opvolger. Mocht de voetbalbond toch beslissen om langer door te gaan met Deschamps dan gaat Zizou volgens L'Equipe wel weer op zoek naar een uitdaging in het clubvoetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen